| Tytuł: | Hormonalna?? |
| Autor: | Zofija 19.4.2010, 08:51 |
| witam,mam pytanko. zazywam regulon ale lekarz powiedzial mi ze sa to tabletki dobre dla doroslych kobiet ok37 lat,ja mam xxx ze sa o jeszcze mniejszej dawce hormonow np cilest,czy to rawda? jakie polecacie?a plastry?tylkosa drzsze i to lipa... | |
| Tytuł: | Hormonalna?? |
| Autor: | js 2.12.2011, 12:06 |
| Cilest... one są stare. Przynajmniej tak powiedział mi mój ginekolog i mi je odradził. teraz powychodziły tabletki z jeszcze mniejszą dawką hormonów, np. kontracept, chociaż ja nie za dobrze się po nich czułam, ale może akurat Ci przypasują. Znajomej lekarz powiedział, że od cilest\'u ma problemy z przysadką mózgową, ale na ile to prawda, a na ile zwalanie winy na cokolwiek bo nie znali prawdziwego powodu - nie wiem. | |

Opryszczka
Prawie 80 proc. z nas nosi w sobie wirus HSV1 – Herpes Simplex Virus typu 1, potocznie nazywany wirusem opryszczki wargowej. Przysparzający nie lada problemów wirus jest bliskim krewnym bakterii powodujących półpaśca i ospę wietrzną.
Półpasiec jest niezwykle ciężką chorobą zakaźną, której przyczyną jest wirus herpes virus varicella. Jest to ten sam wirus, który powoduje ospę wietrzną. Jednak w przeciwieństwie do ospy, półpasiec dotyka w większości dorosłych.
Zapłodnienie
Dziecko, które możesz teraz trzymać w ramionach jest oczkiem w twojej głowie. Lecz jak to się stało, że będąc kiedyś małą fasolką w twoim brzuchu, teraz wygląda jak człowiek? Otóż odpowiedź jest bardzo prosta, wszystko zaczyna się od pięknego momentu , którym jest zapłodnienie.