| Tytuł: | Skutki uboczne |
| Autor: | pigi 9.9.2011, 10:09 |
| Hej, zażywam Kontracept od 2 m-cy, ale nie czuję się zbyt dobrze. Miewam bóle głowy, jestem senna i wogóle nie ma ochoty na seks. Napiszecie proszę czy te dolegliwości mogą jeszcze ustąpić czy powinnam pomyśleć o zmianie etosy antykoncepcji. | |
| Tytuł: | Skutki uboczne |
| Autor: | just 2.12.2011, 11:52 |
| Też brałam kontracept, chyba przez pół roku. Odłożyłam je w końcu - sama ze sobą nie mogłam wytrzymać, prócz złego samopoczucia fizycznego popadałam w depresję.. Ja odłożyłam. Jest tyle najróżniejszych tabletek i innych sposobów, że nie widziałam sensu, żeby się męczyć. | |

Opryszczka
Prawie 80 proc. z nas nosi w sobie wirus HSV1 – Herpes Simplex Virus typu 1, potocznie nazywany wirusem opryszczki wargowej. Przysparzający nie lada problemów wirus jest bliskim krewnym bakterii powodujących półpaśca i ospę wietrzną.
Półpasiec jest niezwykle ciężką chorobą zakaźną, której przyczyną jest wirus herpes virus varicella. Jest to ten sam wirus, który powoduje ospę wietrzną. Jednak w przeciwieństwie do ospy, półpasiec dotyka w większości dorosłych.
Zapłodnienie
Dziecko, które możesz teraz trzymać w ramionach jest oczkiem w twojej głowie. Lecz jak to się stało, że będąc kiedyś małą fasolką w twoim brzuchu, teraz wygląda jak człowiek? Otóż odpowiedź jest bardzo prosta, wszystko zaczyna się od pięknego momentu , którym jest zapłodnienie.